Daca in primvara fusese lansat modelul Veneno cei de la Lamborghini isi continua proiectiile in materie de automobile spectaculoase. De data aceasta pretul vine cu o cota si mai inalta. Produs cu ocazia implinirii a 5o de ani de la infiintarea marcii, o ocazie ce merita ca lansarea pe piata sa fie spectaculoasa. Pretul sau face ca Bugatti Veyron sa fie un mic copil.

Partea de design a masinii Lamborghini Veneno Roadster este mai mult decat surprinzator. Se observa o multime de linii ce aglomereaza partea de spate insa care se spune ca ajuta la aerodinamica. Caroserie din fibra de carbon, o masina care a fost proiectata sa mearga cu viteza luminii. Producatorii spun ca poate concura lejer cu masinile de cursa, dintre cele mai performante.

Cum se defineste Lamborghini Veneno Roadster? La exterior o masina rosie, cu un contrast negru si mai mult in interior. Motorul sau se caracterizeaza cu V12 de 6,5 litri si 750 CP. Tractiunea, desigur, integrala. Cu suspensii ce le putem considera de competitie, atinge suta in doar 2,9 secunde. Viteza sa maxima este de 355 km/h. Acesta poate fi omologat si pentru drumurile publice. Asta ar fi o mare surpriza de vazut.

Italienii stiu sa puna pret si pe stil si pe calitate. In cazul acestei masini se dovedeste asta inca o data. Desi unii ar putea crede ca ar trebui sa fie vorba de design poate cu aur masiv pentru a se justifica valoarea este greu de crezut ca nu merita sa fie cotata cat mai sus.

O linie exclusivista si prin toate detaliile se demonstreaza asta. Desigur ca pretul sau va fi pe masura si nu mai putin de 3,3 milioane de euro. O mandrie sa detii asa ceva insa si pretul este unul care te da pe spate. Estimarea aceasta nu implica insa si taxele.